Olsson

Matthias Reinmuth, " drei zwei eins "

6.2 - 23.2.2014

Matthias Reinmuth "Beam" 2013, olja på duk 80x70cm
Matthias Reinmuth "Beam" 2013, olja på duk 80x70cm

Hur liten kan en målning vara? Något, till exempel ett stycke musik eller en målning bjuder in oss i en främmande fantasieggande värld. Hur stor behöver en abstrakt målning vara för att förvandlas från ett objekt med färg på, till en imaginär värld att kliva in i. 

Matthias Reinmuth i ateljén Berlin, januari 2014
Matthias Reinmuth i ateljén Berlin, januari 2014

Välkomna till “ drei  zwei  eins ”. Det är Matthias Reinmuths tredje utställning på galleriet. Den första var 2006, två år efter det att han avslutat sina studier på Konstakademin i Berlin som “meisterschüler” till Georg Baselitz.

Hur liten kan en utställning vara? Hur lite kan man ha mage att visa när man bjuder in till en utställning? Mitt förra galleri, över fyra hundra kvadratmeter på Norrmalmstorg, var oftast en schizofren plåga för mig. Som gallerist vill man ju gärna vara den som sorterar ut begreppen och levererar ett tydligt påstående. Oftast blir inget så mycket bättre och klarare av att man adderar och i värsta fall späder ut den brygd man vill servera. En tröst för besökaren på Fredsgatan 12 är att här ryms allt från Nationalmuseum till några av nordens främsta gallerier. Ni har inte gått hit förgäves om ni till äventyrs skulle finna Matthias Reinmuths målningar för lågmälda, små eller för få. Jag kan garantera att de är mycket bra.

 

Mer info om konstnären - Matthias Reinmuth